1. Intimitate

Rosistem vă respectă intimitatea. Prin intermediul prezentei declaraţii/politici de confidenţialitate Rosistem vă oferă informaţii privind politica noastră de confidenţialitate şi deciziile pe care le puteţi lua în legătură cu felul în care datele dumneavoastră sunt colectate online şi procesate. Prezenta declaraţie se găseşte pe pagina noastră de pornire precum şi în subsolul fiecărei pagini web Rosistem.


2. Prezenta Declaraţie de Confidenţialitate este valabilă pentru următoarele site-uri

Această declaraţie de confidenţialitate este valabilă pentru toate site-urile şi domeniile aflate în proprietatea Rosistem, cu excepţia că, o politică sau o declaraţie de confidenţialitate afişată pe site-uri Rosistem care sunt specifice unui anumit program sau serviciu Rosistem va fi aplicată în locul acestei declaraţii de confidenţialitate.

Pentru confortul şi informarea dumneavoastră site-urile Rosistem oferă legături către site-uri ale unor terţe companii. Utilizarea acestor legături implică părăsirea site-ului Rosistem. Rosistem nu controlează acele site-uri sau practicile lor de confidenţialitate, care ar putea să difere faţă de practicile Rosistem. Nu aprobăm şi nu facem afirmaţii privind site-urile terţelor companii. Declaraţia de confidenţialitate Rosistem nu acoperă datele personale pe care decideţi să le împărtăşiţi sau care sunt colectate de către respectivele terţe companii. Vă recomandăm să verificaţi politicile de confidenţialitate ale tuturor companiilor înainte de a le trimite informaţii personale.


3. Colectarea datelor personale

Pentru a vă oferi servicii de o calitate cât mai bună şi pentru a vă înţelege nevoile şi interesele, Rosistem colectează, exportă şi procesează date cu caracter personal după notificarea şi obţinerea aprobărilor corespunzătoare, precum şi cu depunerea oricăror documente cerute de autorităţilor de protecţie a datelor, acolo unde este cazul. De exemplu, atunci când comandaţi produse sau servicii, depuneţi cereri de credit instant, cereţi informaţii, vă abonaţi să primiţi materiale de marketing sau de suport, vă înregistraţi sau înregistraţi unul dintre produsele Rosistem, participaţi la concursuri sau sondaje de opinie sau depuneţi o cerere de angajare la Rosistem, vă vom cere să ne furnizaţi informaţii personale pentru completarea acestor tranzacţii. Tipul de informaţii personale pe care ni le furnizaţi pe aceste pagini ar putea să conţină informaţii de contact ca de exemplu nume, adresă, număr de telefon, adresă de poştă electronică; şi alte informaţii unice de genul nume de utilizator şi parole, informaţii de facturare şi de tranzacţii, preferinţe asupra produselor şi serviciilor, preferinţe de contact, studii şi locuri de muncă precedente, precum şi date privind posturile care vă interesează.

Dacă alegeţi să utilizaţi un program de recomandare a unui prieten de pe site-ul nostru, vă vom cere adresa de poştă electronică a prietenului dumneavoastră şi-i vom trimite acestuia in mod automat o invitaţie unică de a vizita site-ul. Rosistem utilizează şi stochează aceste informaţii numai în scopul de a trimite acest e-mail unic şi pentru a pune la dispoziţie o modalitate de blocare a mesajului de recomandare, acolo unde acesta există.

În plus la informaţiile pe care ni le furnizaţi, Rosistem poate de asemenea să colecteze informaţii în timp ce vizitaţi unul dintre site-urile Rosistem prin instrumentele noastre automate de colectare a datelor, care cuprind fişiere cookie, legături web încorporate sau alte instrumente de colectare a informaţiilor utilizate în mod obişnuit. Aceste instrumente colectează anumite informaţii standard care sunt trimise către site-ul nostru de către browser-ul dumneavoastră, cum ar fi tipul browser-ului şi limba folosită, ora de accesare şi adresa site-ului de la care aţi ajuns la un website Rosistem. Acestea ar putea de asemenea să colecteze informaţii cu privire la adresa de protocol de internet (IP), informaţii cu privire la fluxul de clicuri (de exemplu pagini pe care le-aţi vizualizat, legăturile pe care le-aţi accesat şi alte acţiuni în legătură cu site-urile Rosistem) şi informaţii despre produse. O adresă IP este un număr care îi este acordat în mod automat computeruluiu dumneavoastră de câte ori navigaţi pe net, permiţând serverelor să vă localizeze şi să vă identifice computerul. Computerele folosesc adrese IP pentru a comunica în Internet, permiţându-le utilizatorilor să navigheze şi să facă cumpărături. Este posibil ca Rosistem să folosească unele dintre aceste instrumente automate de colectare a datelor în legătură cu anumite mesaje electronice trimise de către Rosistem şi, astfel să colecteze informaţii folosind aceste instrumente atunci când deschideţi e-mail-ul sau accesaţi o legătură conţinută de acel e-mail.

Rosistem colectează de asemenea informaţii de la surse disponibile pe piaţă pe care le consideră credibile. Astfel de informaţii ar putea să cuprindă numele, adresa, adresa de poştă electronică şi date demografice. Informaţiile culese de către Rosistem de la sursele sale comerciale ar putea fi folosite împreună cu informaţiile colectate de Rosistem atunci când vizitaţi site-urile Rosistem.


4. Cum folosim informaţiile dumneavoastră

Informaţiile pe care Rosistem le colectează pentru înţelegerea nevoilor şi intereselor dumneavoastră ajută Rosistem să livreze servicii corespunzătoare şi adaptate nevoilor dumneavouastră. De exemplu, Rosistem poate utiliza informaţiile dumneavoastră pentru: 

- a vă ajuta să finalizaţi tranzacţii sau comenzi;

- a comunica cu dumneavoastră cu privire la produse şi servicii;

- a vă oferi servicii şi suport;

- a vă ţine la curent cu serviciile şi beneficiile;

- a vă oferi oferte promoţionale personalizate; 

- a selecta informaţi care să vă fie transmise;

- a pesonaliza unele site-uri Rosistem.

- a vă permite să luaţi parte la concursuri şi sondaje de opinie; şi pentru

- a lua legătura cu dumneavoastră în scopul unor cercetări de piaţă referitoare la produsele şi serviciile Rosistem.


5. Cum dezvăluim datele dumneavoastră

Rosistem nu va vinde, închiria sau concesiona altora informaţiile dumneavoastră personale decât cu excepţia unor situaţii descrise în această Declaraţie. Rosistem dezvăluie informaţii personale altfel:

Rosistem utilizează furnizori de servicii pentru a vă livra produse,servicii şi soluţii complete şi pentru a asista Rosistem în probleme de marketing şi comunicare. Furnizorii de produse şi servicii se obligă prin contract să respecte confidenţialitatea informaţiilor primite în numele Rosistem şi nu le este permis să utilizeze aceste date în alte scopuri decât in vederea prestării serviciilor in favoarea Rosistem.

Din când în când, Rosistem participă la iniţiative de marketing cu alte companii. În cadrul acestor iniţiative, anumite servicii Rosistem şi comunicări de marketing sunt livrate în acelaşi timp cu cele aparţinând altor companii. Unele dintre aceste servicii şi comunicări vă oferă alternativa de a dezvălui informaţiile dumneavoastră personale atât cu Rosistem cât şi cu alte companii care participă la aceste iniţiative. De exemplu, aţi putea să primiţi comunicări de marketing de la Rosistem şi alte companii sau aţi putea avea ocazia să vă înscrieţi online pentru produse software de la mai multe companii. Dacă optaţi pentru furnizarea informaţiilor personale numai către Rosistem, Rosistem nu va dezvălui aceste informaţii celorlalte companii care participă la această iniţiativă de piaţă. Dacă optaţi pentru comunicarea informaţiilor personale şi altor companii, acele informaţii personale vor fi utilizate conform regulamentelor de confidenţialitate a acelor companii.

Cu excepţia celor descrise în prezenta declaraţie, Rosistem nu va comunica informaţii personale nici unei alte terţe persoane fără permisiunea dumneavoastră, decât pentru: 

(i) a răspunde cererilor de informaţii autorizate corespunzător din partea autorităţilor statului; 

(ii) a se conforma oricăror legi, regulamente, citaţii, sau hotărâri judecătoreşti, 

(iii) a ajuta la prevenirea fraudelor sau pentru a pune in aplicare sau proteja drepturile şi proprietăţile Rosistem; 

şi 

(iv) pentru a proteja siguranţa personală a angajaţilor Rosistem şi a terţelor persoane aflate pe proprietăţile Rosistem.


6. Protejarea intimităţii copiilor

Rosistem nu recurge în cunoştinţă de cauză la culegerea de informaţii de la copii sub 18 ani şi nu îşi adresează site-urile acestor copii. Recomandăm părinţilor şi tutorilor să adopte un rol activ în activităţile şi interesele online ale copiilor lor.


7. Accesul la informaţiile dumneavoastră şi exactitatea acestora

Rosistem face eforturi pentru a asigura corectitudinea înregistrării informaţiilor dumneavoastră personale. Am implementat tehnologii, procese de management şi politici în acest sens. Rosistem vă oferă mijloace de acces rezonabil la informaţiile dumneavoastră personale pe care le-aţi furnizat Rosistem cât şi posibilitatea rezonabilă de a revizui şi corecta aceste informaţii sau de a cere sa fie transformate în date anonime, blocarea sau stergerea, după caz. Pentru a vă proteja intimitatea şi siguranţa, vom face toate eforturile rezonabile pentru a vă verifica identitatea (parolă şi date de identificare a utilizatorului) înainte de a vă permite accesul la date.


8. Păstrarea informaţiilor dumneavoastră în condiţii de siguranţă

Rosistem îşi asuma cu seriozitate încrederea pe care o acordaţi. Pentru prevenirea dezvăluirilor neautorizate, pentru menţinerea acurateţii informaţiilor şi pentru asigurarea unei procesări corespunzătoare a informaţiilor, Rosistem foloseşte proceduri fizice, tehnice şi administrative corespunzătoare pentru protejarea informaţiilor pe care le colectăm.


9. Schimbări aduse acestei declaraţii

Dacă apar schimbări ale clauzelor declaraţiei de confidenţialitate Rosistem, declaraţia revizuită va fi publicată pe această pagină, cu menţionarea datei revizuirii. În cazul unor modificări substanţiale ale acestei declaraţii, vă vom putea anunţa şi prin alte căi, cum ar fi e-mail sau o postare a unui anunţ pe pagina noastră de start.


10. Contactaţi-ne

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi. Dacă aveţi observaţii sau întrebări legate de politica noastră de confidenţialitate, contactaţi-ne folosind adresele poştale sau de e-mail prezente pe pagina de contact.